Havelte

Het voormalige Raadhuis in Havelte, gelegen aan de rand van het dorp, is gebouwd in 1924 en tot 1988 als gemeentehuis in gebruik geweest. Daarna heeft dit statige pand de functie van particuliere bewoning gekregen. Dit prachtige object is een vrijwillig gemeentelijk monument en ligt in een gebied dat is aangewezen als een beschermd dorpsgezicht.

In het monumentale gebouw, dat staat op een prachtige lommerrijke kavel van ruim 4.000 m² grond, worden zes statige appartementen gerealiseerd, met woonoppervlakten variërend van 91 tot maar liefst 139 m². Drie woningen komen op de begane grond en drie op de verdieping, waarbij één woning een slaapkamer op de tweede verdieping heeft.

De appartementen 1, 2 en 4 worden gerealiseerd in de bestaande bebouwing en maken daardoor optimaal gebruik van de sfeervolle elementen die het prachtige gebouw reeds bezit. Modern en eigentijds wonen in een karakteristieke oude schil! De appartementen 3 en 6 worden geheel nieuw gerealiseerd. Natuurlijk eveneens in stijl en in alle opzichten aansluitend bij het bestaande gebouw. Licht, zonnig en royaal! Appartement 5 biedt de unieke combinatie van bestaande bouw en nieuwbouw in één. Tevens omvat deze woning als enige in het gebouw twee bouwlagen!

In opdracht van Bellemont B.V. heeft YourHome in het voortraject gezorgd voor de technische en commerciële ontwikkeling van het project. Ook de voorbereiding van de verkoop van de appartementen is door YourHome in samenwerking met de makelaar opgepakt.

Bouwjaar

2022

Duurzaamheid

EPC 0,4 (bestaande bouw)

Plan / project

Transformatie Raadhuislaan 1 Havelte